Annette raakte zwanger met behulp van IVF (ICSI). Hier lees je haar intro.

Dag allemaal!

Net wanneer ik weer eens sprak met mensen over ons hele traject en daaraan toevoegde dat het toch eigenlijk meer bespreekbaar zou moeten worden, werd ik gevraagd ons verhaal te delen via een blog voor Chiara. Ik zie het echt als een prachtige kans om te delen hoe een proces als dit eruit ziet en wat het met je doet. Althans, een poging daartoe. Uiteindelijk is het eigenlijk onbeschrijfelijk. Wat je doorstaat is niet alleen fysiek, maar misschien wel vooral mentaal erg pittig. En eenzaam, ontzettend eenzaam…

Voordat ik jullie meeneem in onze reis die ICSI heet, stellen we ons graag aan je voor. Je leest het al, ik spreek graag van ‘we’. De wederhelft die van mij een wij maakt is Edwin, mijn man. De teksten die je leest komen van mijn hand maar Edwin leest met alles mee. We hebben dit echt samen beleefd en daarom vind ik het belangrijk dat het óns verhaal blijft. Mijn naam is Annette. Na mijn studies vastgoed en organisatieverandering ben ik in Assen komen wonen waar ik in 2013 Edwin ontmoette in een vrijwillig bestuur waar we toen beiden in zaten. In 2016 trouwden we en inmiddels is ons gezin uitgebreid met onze twee Siberische boskatten Beanie en Baldor en [spoiler-alert] onze prachtige dochter Féline die in november van 2018 werd geboren (ja, het is dus uiteindelijk allemaal gelukt!). Bijzonder genoeg werd zij geboren in de week van de vruchtbaarheid..

 

Ik richt de blog graag aan zowel lotgenoten als niet-lotgenoten. Wanneer je zelf in een IVF- of ICSI-traject zit staat er misschien informatie in die voor jou – helaas – gesneden koek is. Toch hoop ik dat je iets aan ons verhaal kunt hebben omdat je er herkenning in vindt wat het hopelijk íéts minder eenzaam voor je maakt. Als je het geluk hebt hier weinig tot niets van te weten, hoop ik dat het bijdraagt aan je bewustwording dat kinderen krijgen niet altijd een keuze is…

Liefs!
Annette

Lees morgen haar eerste blog, hier online om 06:00

4 Comments

 • Karin
  12 months ago

  Mooi Annette. Ik ga je zeker volgen. Helemaal omdat we een hoop tijdens je zwangerschap hebben meegemaakt met ons clubje.

  • Annette
   12 months ago

   Leuk! Dankjewel!

 • 12 months ago

  Wat tof dat je hier voor gevraagd bent. Ik ga je zeker volgen. Veel weten we natuurlijk al, maar het is altijd leuk om nog eens terug te lezen. Succes!

  • Annette
   12 months ago

   Leuk! Dankjewel!

Leave A Comment

Related Posts