DIY Ikea duktig keuken pimpen

Afgelopen kerst heeft Giulia-Mae van de kerstman en vrouw een costum-made keukentje gekregen. Omdat ik er veel vragen over heb gekregen, leek het mij leuk er een blog over te schrijven.

Want wie kent hem niet? Het houten keukentje van IKEA is volgens mij favoriet bij heel veel kinderen! Hier is het in ieder geval een groot succes!

(foto bron: IKEA)

Ik wist al ver van te voren dat we haar graag een keukentje cadeau wilden geven, en omdat hij hier in de woonkamer staat vond ik het ook wel leuk om het passend te maken bij de rest. Ik heb mijn allerbeste vriend Pinterest geraadpleegd en ben avonden zoet geweest met het zoeken naar ideeën.

Ik raakte uiteindelijk geïnspireerd door de keuken van Annic ten Duis. Een droomkeuken die ik zelf ook wel graag wilde plaatsen voor ons, maar omdat Arjo bang was dat ik te snel van gedachten zou veranderen(wispelturig?, ik?! ), en na een twee jaar weer om een nieuwe keuken zou komen zeuren, is het uiteindelijk een miniatuur versie ervan geworden voor Giulia-Mae. Heb ik toch nog een beetje mijn zin 😉

(bron: eigen foto)

De keukendeurtjes hebben wij laten spuiten maar je kunt ook makkelijk zelf schilderen.. het is de kleur camouflage green van Flexa geworden. Een mooie frisse kleur die ook bij de rest van onze inrichting mooi staat.

De grepen,wasbakje, pootjes en ophangrails zijn goud gespoten. Ik lees er verschillende berichten over, maar hier blijft het tot nu toe goed zitten! Wij hebben ‘universele versprak van ‘t stilleven’ gebruikt hiervoor. Te koop bij verschillende bouwmarkten.

    (Bron foto : Karwei)

 

Het aanrechtblad was het vervelendste werk, dat is gedaan met marmerfolie van de Kwantum, maar dat komt erg precies. Bij poging drie is het pas gelukt, maar het is nog niet super strak!

(bron: eigen foto)

Voor in het keukentje heb ik vooral houtenspeelgoed gekocht. Zo blijft het een rustiger geheel, en wordt ze niet direct overladen met zoveel prikkels, waar ze behoorlijk gevoelig voor is.

Haar favoriete speelgoed voor in het keukentje zijn ongetwijfeld houten melkbusjes van de Sostene Grene, wat zoiezo een mega tip is! Sostene heeft echt heel veel leuk houten keukenspeelgoed wat nog steeds mooi is ondanks het non stop spelen ermee. Daarnaast speelt ze ook heel erg veel met haar ijsjes. Deze worden standaard na het eten uit haar keukentje gevist om uit te delen. Zo lief!

(bron foto: het houten poppenhuis)

De houten ijsjes shop je hier hier 

Zelf vindt ik het het allerleukste hoeveel nieuwe woordjes ze spelenderwijs heeft geleerd, dat ze bijna al het fruit en groente bij naam weet te noemen, en hoe ze helemaal in haar rol opgaat als ze ermee speelt. Daar kan ik dus echt uren naar kijken.

Hier is het keukentje dus echt een dikke hit! Heb jij ook het keukentje gepimpt?

2 Comments

 • Avatar
  Kimberly
  2 years ago

  Geweldig! Ik heb t keukentje van Vayènne ook geprobeerd wat te pimpen maar was nog niet naar m’n zin. Ik ga m denk ik ff van je stelen Bij ons is het keukentje idd ook een groot succes!

 • Avatar
  2 years ago

  Jij maakt later de keuken voor mijn baby’s

Leave A Comment

Related Posts