“Ehh lief, volgens mij zie ik een tweede streep”

Het idee was om dit te filmen, maar serieus, met mijn bakkes voor een camera staan is zo niet mijn ding. Dus bij deze, omdat ik zelf zo leuk vind het bij anderen te lezen, hierbij ook mijn verhaal. Spannend want o zo persoonlijk, maar tegelijkertijd ook z’n speciaal moment.

April 2019, Al dagen ben ik vreselijk moe. Echt bizar moe. Mijn gehele ” in de kroeg werken” periode valt compleet in het niet bij deze vermoeidheid. Ik heb me ooit eerder zo gevoeld, exact vier jaar geleden om precies te zijn.. tijdens mijn zwangerschap van Giulia-Mae. Natuurlijk gaan mijn gedachtes direct uit naar een zwangerschap, maar er is lichamelijk nog zo veel gebeurd sinds de miskraam dat ik die hoop nog niet durf te hebben. Ik besef me dat dit de eerste maand pas is dat ik mij eindelijk weer ‘normaal’ voel. De miskraam is zeven maanden geleden, die drie maanden later gevolgd werd door een curratage, en eindelijk is daar begin 2019 weer een eerste eisprong. Toch voelde ik me hormonaal compleet nog uit balans.. tot april tenminste…

13 april 2019. Vanavond op stap. Ik trek het nauwlijks om wakker te blijven tot 19:00, hoe ik de avond door moet komen is mij nog een raadsel maar afbellen is geen optie. Mijn vriendin wil ik niet laten zitten. Eerder op de avond komen vrienden langs, waarvan ik 1 van de 2 een paar flinke uitbranders geef. Opzich niet vreemd, want bekvechten is onze normale manier van omgang, maar deze keer vind zèlfs ik mijn reactie een tikkeltje overdreven. Het is nog zes dagen voor mijn menstruatie, dus het is nog te vroeg om te testen, maar toch… Ik moet het weten, want wat is er anders met mij aan de hand?

Ik zeg niets tegen Arjo en ga zodra iedereen naar huis is naar boven. Ik dompel de test in urine en wacht af… negatief. Verdomme. Had ik nou maar niet getest, dan had ik nog even hoop kunnen houden. Onwijs vermoeid en in een heksenbui begin ik mijzelf klaar te maken voor een avond stappen. De negatieve test smijt ik aan de kant. Rot ding.

Zo ongeveer klaar om te feesten want mijn stemming is nog absoluut beneden vriespunt -maar hey, ik zie der wel goed uit- pak ik de test om hem weg te gooien en neem me heilig voor om de komende dagen niet meer te testen. ( ha, alsof mij dit ook maar in een miljoen jaar zou gaan lukken ) Je voelt hem aankomen. Ik zie nu ineens wel een tweede lijntje. Niet zo duidelijk dat ie er van af knalt, maar inmiddels heb ik zoveel testen versleten om duidelijk verschil tussen een indrooglijn en een tweede lijn te zien. Wat de fuck… ik probeer mijn enthousiastme en shock te beperken en loop semi nonchelant naar beneden. Ik geef de test aan Arjo ( die al dagen roept dat ik zwanger ben ) en zeg : zie je. Niet zwanger, gewoon wit hoor. Ik weet namelijk dat als ik hysterisch beneden zou komen en zou gillen dat ie positief is -een reactie die je normaal van mij zou verwachten – hij het zou ontkrachten om een eventuele teleurstelling te voorkomen. Dus.. ik probeer het andersom. Het lijntje bestaat pas wanneer een nuchter iemand als Arjo hem ook ziet, zo besluit ik.

“Ehm, maar lief… Ik zie volgens mij een tweede streepje hoor” hij probeert het heel voorzichtig te brengen zodat ik niet alle hoop erop vestig en direct een postduif eropuit stuur om aan de wereld te verkondigen dat ik zwanger ben. He knows me well… Ik zie hem ook zeg ik met een brede grijns. Toch durven we beiden geen conclusies te trekken op basis van een test die bijna een week voor de datum dat je eigenlijk zou mogen testen gedaan is. Maar hey, die streep staat er wel, hoe licht ook.. er is dus wel iets gaande..

Shit. Nu moet ik dus nog op stap. Drinken zit er niet meer in, en oo wat kon ik juist die avond wel een borrel gebruiken. Het zal je niet verbazen dat ik om 01:00 alweer keurig in bed lag onder het mom van: ik heb een griepje te pakken geloof ik..

Volgende week meer over hoe ik mijn eerste trimester heb ervaren! Vrijdag probeer ik de gender reveal online te krijgen.. en trust me, het is de moeite waard om die te gaan lezen, het verliep namelijk niet helemaal volgens plan…

Leave A Comment

Related Posts