Heb ik last gehad van zwangerschapskwaaltjes?

Toen ik op 14 juni 2015 een positieve zwangerschapstest in handen had, kon ik haast niet geloven dat ik zwanger was. Hoewel het zeker gepland was, had ik echt never ever durven hopen dat het zo snel al raak zou zijn. Never ever ever dus.

Ondanks dat de test positief was, en ik hartstikke zwanger was voelde ik mij niet zwanger. Mister Google had ik al vaker geraadpleegd voordat die positieve test verscheen – want je kan maar beter voorbereid zijn he-, en die vertelde mij dat ik zeker wat misselijk zou moeten zijn, pijnlijke borsten zou moeten hebben, en weet ik niet wat allemaal meer. Niets van dat alles. Sorry.. maar ja. Ik heb het echt ontzettend getroffen want mijn enige echte zwangerschapskwaal was vermoeidheid. En nouja,  Nog iets met hormonen.. maar daar had ik zelf dus niet zo veel last van,  de mensen om mij heen net iets meer 😉

Bron: Pinterest

Uiteraard merkte ik, toen ik eenmaal wist dat ik zwanger was wel wat vreemde dingen op aan mijzelf.. zoals:

Norah Jones fan.

Ik was plots mega Norah Jones fan.. Normaal gesproken is dat niet echt het genre muziek wat ik doorgaans luister, ik wordt er zelfs wat zenuwachtig van.. maar tijdens mijn zwangerschap vond ik het heerlijk om uren op bed of de bank te liggen met alleen Norah Jones aan.

Soort van complete innerlijke rust.

Ook zoiets wat mij normaal niet past. Ik ben gewoon geen rustig typetje. Ik ben een spring in het veld, een wervelwind.. hoe je het ook wilt noemen. Ik ben niet het type meisje dat verdwijnt tussen de menigte. ik ben hoogstwaarschijnlijk de persoon die die menigte juist aanstuurt. Soms is dat in mijn voordeel, soms niet.. so be it. Maar tijdens mijn zwangerschap werd ik een stuk rustiger. ik zonderde mij meer af en ik kon echt hele avonden doorbrengen op de bank door alleen maar over mijn buik te poetsen. Heerlijk vond ik het! maar goed.. als ik de rest mag geloven was ik iets minder zenn als dat ik mij voelde.. nouja..

Nesteldrang tot en met Tokio

Ik had met  ongeveer 16 weken al ontzettende nesteldrang. Dat wij met zes maanden zwangerschap gingen verhuizen hielp lekker mee. Lekker alles nieuw, fris en keurig ingedeeld. De labelmaker en ik waren best friends forever, en echt alles was geordend en schoon in huize Karperien. Zelf vond ik dat hele nesteldrang gebeuren één groot feest, behalve tijdens de kraamweek. Toen vond ik het een hel. Terwijl ik met 39 graden koorts op bed moest liggen stond ik stiekem te poetsen in huis, want zowel mijn man als de kraamhulp deden het toch nèt wat anders dan ik zelf zou doen..  again.. blaim it on the hormones.

Neus van een speurhond

Met name de eerste weken van mijn zwangerschap had ik echt de neus van een speurhond. Ik rook werkelijk alles en iedereen en minstens twee keer zo duidelijk. te duidelijk.. waaay to duidelijk dus! Zo liep ik meerdere malen kotsmisselijk in de goedkoopste blauw-gele winkel van Nederland. En nee, niet misselijk van de zwangerschap maar misselijk van de honderd verschillende zweetluchtjes die geproduceerd werden door de mensen om mij heen.. Ver-schrik-ke-lijk! Gelukkig heeft deze kwaal het niet lang volgehouden.

Bron : Rumag

Cravings

Het is niet zo erg geweest dat Arjo ‘s avonds laat nog  naar de supermarkt moest om mij te voorzien van mijn cravings, maar ik had twee producten waar ik wel heel veel in had tijdens mijn zwangerschap. De grootste craving was ijsjes, en dan met name die meest chemische goedkope ijslolly’s uit de supermarkt. Je kent ze wel, die lange staven die vaak ergens onderin bij de frisdrankafdeling liggen en dan in de vriezer nog moeten opstijven. Die dingen ja. Pakken heb ik ervan verslonden. Een uur na de bevalling was dat ook het eerste wat ik heb gegeten. Ijs. Een dikke vette espresso magnum, dat dan weer wel want ach.. dik was ik nog steeds wel, dus die kon er ook nog wel bij! YOLO

Bron: Pinterest

Mijn andere craving was koffie. Het liefste dronk ik dat de hele dag door. Een sterke dubbele espresso, of goede grote bak koffie. Maar aangezien dat niet bepaald aan te raden is als je zwanger bent.. ook niet als je niet zwanger bent trouwens, probeerde ik mijn cafeïne addiction te beperken tot maximaal twee koppen per dag.

Heb/had jij veel last van zwangerschapskwalen? 

2 Comments

 • Stephanie
  2 years ago

  Leuke blog! Ik ben hier via Instagram gekomen.
  Fijn dat jij niet bijster veel vervelende zwangerschapskwaaltjes had. Ik heb voornamelijk last gehad van misselijkheid. Zes maanden lang, daarna medicatie gekregen, dat hielp gelukkig goed. Hierdooor wel weinig kilo’s aangekomen haha..

  Je artikel over het keukentje vind ik trouwens helemaal té gek, toevallig was ik op zoek naar inspiratie, mijn dochter is net 1 jaar geworden en heeft eentje cadeau gekregen.

  Ben je ook van plan om te gaan vloggen? Lijkt mij leuk! Veel plezier met bloggen in ieder geval. Ik blijf je volgen

 • Chiara Karperien
  2 years ago

  Wat vervelend zeg die misselijkheid! Lijkt me echt een hel..
  Gelukkig krijg je er wat moois voor terug, maar dat maakt op het moment zelf natuurlijk geen verschil.

  Super leuk om je positieve reactie te lezen. Doet me goed!
  Vloggen ligt wel in de planning, maar eerst nog even wennen aan de site en het bloggen haha.
  Dit soort berichten motiveren wel! Dank daarvoor!

  Benieuwd naar je keukencreatie, show je hem nog even via een dm op insta? Al die leuke varianten zijn zo leuk om te zien!

  liefs, Chiara

Leave A Comment

Related Posts