Hema houten winkeltje pimpen DIY

Ik kreeg zoveel enthousiaste berichten en vragen na aanleiding van mijn hema winkeltje post op instagram, dat ik er een diy blog over schreef.

Giulia-Mae kreeg voor haar derde verjaardag onder andere het Hema winkeltje cadeau. Ik kocht hem eigenlijk met de intentie hem direct te geven, maar vond het toch wel een te groot kado om zomaar even tussendoor te geven, zo tussen de feestdagen en verjaardag door. Het werd dus een verjaardags cadeau dat in de woonkamer zou komen te staan.. oftewel.. Hij moest een make over ondergaan want het moet natuurlijk wel bij de rest van het huis passen, tsja het oog van mama en papa wil ook wat;)

Alles zit los in de verpakking, dus ideaal om het van te voren te verven. Wij hebben voor een heeeel licht roze kleur gekozen, die matcht bij het dak van haar poppenhuis om zo meer een geheel te krijgen in al haar speelgoed. Verven is t o t a a l  niet mijn hobby, maar gelukkig was ik na 2 rondes verven klaar.

Voor het ‘dekje’ heb ik stof uitgezocht waarvan ik vind dat het het beste past bij de rest van het huis. Het is een velvet groenachtige kleur geworden. De stof heb ik bij de kwantum gehaald, maar ik kan me voorstellen dat je bij een stoffenwinkel meer keuze hebt. Voor mij geldt dat ik bij teveel keuze het overzicht kwijt raak, dus hoe minder keuze hoe beter soms.

Helaas ben ik geen naaiwonder( leuke woordgrap wel ), dus na een paar mislukte pogingen heb ik het stofje naar de naaister gebracht en het hema stofje meegegeven zodat ze die maat kon aanhouden. De dopjes heb ik goud gespoten en voilla, het gepimpte winkeltje is klaar.

Echt veel makkelijker en sneller om te pimpen dan het Ikea duktig keuken, maar ook die was prima te doen. Trust me, als ik het kan, kan jij het ook!

Giulia-Mae heeft voor haar verjaardag en kerst al heel veel leuke houten winkel spulletjes gekregen, dus die heb ik  in het winkeltje gezet.  Houten speelgoed dat net even aders is dan de hema rookworst. De houten kistjes kocht ik bij de sostene grene, en past er echt precies in. Ik kocht daar ook een leuke kassa en bijpassend geld, zodat het rollenspel echt compleet nagespeeld kan worden.

Ze is de laatste maanden helemaal van het rollenspel, en ik probeer haar fantasie daarin ook zoveel mogelijk te stimuleren. Het is echt om te gieren hoe z’n gesprek tussen haar als ‘cassiere’ en mij als ‘klant’ kan verlopen. Hier is het dus een enorme hit! Ga jij hem ook maken? Vergeet mij dan vooral niet te taggen, want ik ben onwijs benieuwd naar jullie creaties!

 

Je shopt de producten hier:

Foto: Hema

Houten hema winkel, klik hier om te shoppen

Foto: Poppenwagen-webshop

Mentari houten ijscokraam, klik hier om  te shoppen.

Foto: kinderkeuken

Woodtoys koffiemachine, Klik hier om te shoppen

Foto: Internet-toys

Melissa & Doug houten koekjes, Klik hier om te shoppen

foto: internet-toys

Goki broodmandje. Klik hier om te shoppen.

 

 

Leave A Comment

Related Posts