Hoe overleef ik .. een vliegreis met een gestresste moeder ?

Onlangs zijn wij er even lekker tussenuit geweest naar italie. Waarom dat een speciale vakantie was, lees je hier..
Als het op vliegen aankomt zijn Arjo en ik geen helden. Dat terwijl ik mijn diploma heb voor international aviation services. Wat een ironie, niet waar?;) Met name het opstijgen vindt ik zowel fantastisch als doodeng… Hmhm,ik ben ongetwijfeld uniek in mijn soort. Zodra het vliegtuig begint met opstijgen houdt ik mezelf hysterisch vast aan mijn stoel, en doe zo ongeveer 100 gebedjes binnen een minuut.Ver-schrik-ke-lijk. het En als er dan nog een beetje turbulentie bij komt kijken is het helemaal feest. Huilend zit ik dan in de stoel. Ja.. Wij gaan per boot Simone opzoeken, want een vliegreis naar Curacao zie ik niet goedkomen 😉 Ik wordt al verwijderd voordat we überhaupt in de lucht zitten door van die knappe gespierde marechaussee mannetjes vrees ik.  Maar je kunt je voorstellen dat wanneer het vliegen anzich al z’n spanning met zich mee brengt, de stress wordt verdubbeld als we met onze -niet stil willen zittende- peuter reizen. En eerlijk is eerlijk, mijn angstige houding is natuurlijk echt geen voorbeeld voor Giulia-Mae. Gelukkig heeft ze niets door gehad en was ze met name erg onder de indruk van het vliegtuig. En wat is ze tegenwoordig fan van vliegen! Zij wel.. gelukkig maar.. Kan zij tenminste wel naar Curacao om haar tante op te zoeken.

Zoals ik boven al aangaf geeft het reizen met kind mij een extra lading spanning. Giulia-Mae is een echte avonturier ( van wie ze dat heeft?? ) en vliegt alle kanten op. Ook van stilzitten houdt ze niet, laat staan vast zitten in de riemen.
Als ze dan ook nog eens oververmoeid is valt er niet met haar te onderhandelen. al die gedachtes bij elkaar  zorgen ervoor dat ik gestresst de vakantie begin.. terwijl dat dus eigenlijk helemaal niet nodig is. Daar moet aan gewerkt worden dus;)

Gelukkig ga ik inmiddels iedere nieuwe vliegreis een stuk relaxter in dan de vorige keren. We hebben een aantal keren met haar gevlogen en hoewel mijn eigen angst er niet minder op wordt, worden we wel steeds handiger in het reizen met kind. Enkele tips die bij mij echt werken wil ik dan ook graag met jullie delen, in de hoop het ook bij jullie een hysterische vlucht met gillend kind voorkomt, en jijzelf ook iets meer rust krijgt.

  1. Download heel netflix op alle telefoons die mee zijn.
    Nou dit is natuurlijk een makkelijke om te bedenken. wij hadden voor minstens 40 uur aan filmpjes gedownload per telefoon. Per telefoon ja, want je zult net zien dat deze handige harry haar telefoon weer eens voor de biljoenste keer kapot zou laten vallen net voor de vlucht, of dat ie de zak gepikt wordt. You never know, en het is een kleine moeite ze op verschillende apparaten te zetten, en mij gaf dat een rustig gevoel. Door afleveringen te downloaden op je telefoon, kun je ze de offline afspelen. Heel handig ook voor op vakantie zo nu en dan. Als we lang moesten wachten op het eten bijvoorbeeld kon Giulia-Mae even een filmpje kijken, zodat ze ook wat tot rust kwam van alle prikkels en drukte die een vakantie met zich meebrengt.
  2. Neem een draagzak mee.
    Deze zal ongetwijfeld niet voor iedereen zijn weggelegd, maar wij hebben hier zoveel baat bij. Giulia-Mae is zoals gezegt echt een avonturier. En die ervaringen doet ze het ook nog eens het liefste zonder papa en mama op. Ik ben dus continu bezig met waar ze is, wat ze nou weer voor boevengedrag uithaalt etc. Ik vind het daarom dus ook heel relaxed onze draagzak mee te nemen. De koffers gooien we in de kinderwagen/buggy en we hebben onze handen vrij voor paspoorten papieren etc. En wanneer je na de gate nog lang buiten moet wachten tot je daadwerkelijk in kan stappen heb je tenminste geen zorgen dat je kind perongeluk zelf in het verkeerde vliegtuig stapt;) Ja, dit heb ik echt even gedacht ja. en nee.. dat zegt niets over mijn angsten, het is gewoon echt een actie waartoe Giulia-Mae toe in staat in om uit te halen..
  3. Neem een smoothie mee om de pijn in de oortjes zo veel mogelijk te voorkomen.
    Toen wij vlogen met Giulia-Mae als baby zorgde ik ervoor dat ik tijdens het opstijgen een flesje klaar had zodat ze die lekker kon drinken, daarme de druk van haar oortjes af zou halen hopelijk en daarna lekker in slaap zou vallen. Ja keep on dreaming met dat slapen. Maarrr ze heeft geen last van het drukverschil gehad. trouwens, die fles(kunstvoeding) klaar hebben voor je opstijgt is echt appeltje eitje. Neem een gevulde melkcontainer mee, een thermoskan, die je kan vullen zodra je voorbij de gate bent en een koud flesje water. Zo ben je lekker onafhankelijk van cabine personeel en je hebt binnen no time de fles klaar. Giulia-Mae krijgt nu al een hele tijd geen fles meer, en een flesje water drinkt niet zo lekker weg als een flesje melk. Wij nemen dus voorverpakte smoothie’s van bijvoorbeeld Goodies of Ella”s kitchen mee.
  4. Maak je kind enthousiast over de vliegreis.

Oke, ook dit kan natuurlijk twee kanten opgaan. Of je kind is hartstikke enthousiast en onder de indruk zoals Giulia-Mae, of een kind bouwt zelf zoveel spanning op dat het juist averechts werkt. Iedere ouder kent zijn of haar kind zelf het beste dus weet dat zelf vast ook redelijk in te schatten. Door Giulia-Mae voor te bereiden en haar te vertellen over het vliegtuig raakte ze steeeds enthousiaster, en met het zinnetje ‘ Giulia-Mae, kijk! We zitten in een vliegtuig’ hebben wij heel wat peuterdriftbuien weten te onderdrukken.

Dus puntje bij paaltje.. de momenten dat onze reis stressvol waren, werd echt volledig door mijzelf veroorzaakt. Reizen met een kind is hartstikke goed te doen, zelfs met onze drukke uitbundige peuter. en één ding scheelt.. ik hoef in de lucht niet bang dat zijn dat ik haar kwijt raak, want tsja.. ver kan ze dan niet weg zijn.. Altijd het postief blijven denken;)  Als het aan Giulia-Mae ligt stappen we iedere dag het vliegtuig in, dus zij helpt ons er ook vast doorheen als we tante moon gaan opzoeken!

Heb jij nog tips die mijn lijstje kunnen aanvullen

Leave A Comment

Related Posts