Hoe overleef je je eerste trimester?

“Nee, echt. Bij die tweede vloog de tijd. Voordat ik het wist was ik alweer over de helft. Bizar joh, zo anders dan de eerste keer”

Ja. Oke. Mooi verhaal. Niets van waar. Want tjeezus wat zijn die eerste weken toch rot. Ik ben gezegend met zwangerschappen zonder al te veel kwaaltjes, even afkloppen,- just in case we beslissen dat we toch nog niet compleet zijn-, Dus in dat opzicht mag ik eigenlijk niet klagen. Maar die onzekerheid, ver-schrik-ke-lijk. Bij Giulia-Mae vond ik het al niets, maar deze zwangerschap is die onzekerheid echt wel heel veel erger. Niet zo gek natuurlijk na een miskraam, maar toch, heel relaxed is het niet.

Foto: Frankie photography

Hoe dan ook, de titel is nogal misleidend, want he, als de zwangerschap goed zit dan overleef je hem toch wel, bezorgd of onbezorgd, en tips om hem zorgeloos door te komen.. tja, I WISH dat ik die voor je had. Maar ach, lekker pakkend wel de titel, dus ik dacht, ik knal hem er op! Ik heb echter wel manieren gevonden om het mezelf iets makkelijker te maken. Een beetje dan.. maar alle beetjes helpen!

Dus hierbij enkele punten die mij hielpen, eh helpen om die ellendig lange dagen, want serieus, hoezo duurt een dag vanaf moment dat je weet dat je zwanger bent ineens 1000 uur ipv 24 uur?! door te komen:

  •  Niet te vroeg testen.

HAHAA. Ja goeie grap. Ik testte zes dagen voor mijn menstruatie positief. Ik ging die avond op stap en wilde toch graag duidelijkheid. Oftewel, kon ik los? of was ik de bob? ( je kan denk ik wel nagaan in wat voor een roes ik die avond op ‘stap’ was. 00:30 thuis, de partyanimal 😉 )  Die eerste week tot ik ein-de-lijk mijn menstruatie datum had gepasseerd duurde een eeuwigheid. Ik dacht toen vaak. Tsja. Had ik maar even gewacht dan was dit weekje extra kado geweest. Maar goed. Eerlijk? Ik heb daar toch totaaaaal geen geduld voor. Dus misschien dat jij je in kan houden? Ik niet..

Foto: Franky Photography

  • Maak alvast afspraken die betrekking hebben tot je zwangerschap.

Iets om naar uit te kijken. Bijv een eerste pretecho voor de geslachtsbepaling, of een beurs/event. Iets om naar toe te leven. Een scheurkalender is ook leuk! Ik heb er een kado gekregen van mijn moeder, en vind het zo leuk iedere ochtend een nieuw blaadje te lezen.

  •  Plan leuke uitjes.

Ja nouja, dit is een voor de hand liggende natuurlijk. Afleiding, afleiding, afleiding. Gezellige dinerdates, lunches, weekend weg etc. Even je gedachte verzetten, niet non stop bezig zijn met je zwangerschap en vooral veel plezier maken. Vooral geen tijd hebben om te piekeren, dat werkt bij mij super!

Foto: Franky photography

  • Weg met die onrust!

Oke, dit is denk ik de meest belangrijke en moeilijkste geweest voor mij. Maar ga eens na wat jou onrust geeft, wat je angstig maakt etc.

Bij mij is dat zonder twijfel internet. Zwangerschapspagina’s, google en forums. En dan met name dat laatste. Lezen hoe het anderen vergaan die net zo ver zwanger zijn. Wat zijn hun kwaaltjes, hoe voelen zij zich etc. Maar goed, daar lees je niet alleen maar positieve dingen. Mij geeft het vooral onrust, want de positieve dingen vergeet ik maar de negatieve dingen sla ik wel op ( Een beetje te goed ook! ). Het maakt me angstig. Bijv, veel vrouwen testen blijkbaar dagen achter elkaar om te zien of het duidelijk oploopt. Opzich een helder verhaal, maar ik heb dit bij mijn voorgaande zwangerschappen niet gedaan, nooit van gehoord ook. Nu wel, want ja.. dat deden ze allemaal.  En natuurlijk. 1 keer liep het streepje niet echt op. PANIEK all over natuurlijk. Niks aan de hand uiteindelijk, maar man. Mijn hele avond was verpest. Gelukkig had ik the day after de intake bij de verloskundige en die kon mij weer kalmeren. Dus . I’m out. En sinds ik geen internet meer raadpleeg en op mijzelf en mijn verloskundigen vertrouw voel ik me een stuk zekerder!

Kan jij mijn lijstje nog aanvullen met handige tips voor die eerste zenuwslopende weken? Laat het mij dan vooral weten!

Leave A Comment

Related Posts