Vriendinnenmiddag met mijn dochter, feest!

Ik ben vijf dagen per week met Giulia-Mae thuis waaronder drie dagen alleen met haar, en om dat ook leuk te houden, -de huismoeders begrijpen mij- moeten we soms even een vriendinnen middag inplannen dat bestaat uit alleen maar leuke dingen doen, en even geen verplichte dingen doen waarbij het peuterpubertje de kans heeft zich op de grond te werpen en weer strijd aan te gaan.

Met verse kerstkilo’s nog vastgeplakt aan mijn heupen bedacht ik dat het wel verstandig zou zijn om naar de stad te gaan fietsen. Dat anzich is al een feestje voor Giulia-Mae, want in de winter gebruik ik die te weinig. Uiteraard stormde het die dag, dus afijn, ik zat na vijf minuten al bijna huilend op de  fiets. Giulia-Mae daarentegen gierde het uit van het lachen, want he, een stevige wind is ook enorm grappig. duh.

Eenmaal aangekomen inclusief vogelnest op mijn hoofd  en een enorme hypo ( lang leve diabetes ) schreef ik Giulia-Mae in bij de bibliotheek, en hebben we heerlijk ruim drie kwartier tussen de boeken lopen struinen. Oke, let’s keep it real, Giulia-Mae was te druk met het mega speelhuis – en terecht-, terwijl ik de boeken uitzocht voor haar.

Na ons bieb avontuur, zijn we de Hema binnen gegaan om nog even wat te drinken. ”Mama, mag ik alsjeblieft een stuk taart? PLEASE”, terwijl ik werd aangestaard door twee stralende pretogen. Weigeren werd mij onmogelijk gemaakt, dat snap je natuurlijk. Dus deelden we samen het taartje, ondanks die kerstkilo’s;) De meeste mensen weten denk inmiddels dat Giulia-Mae zoveel mogelijk suiker en dus snoepvrij opgevoed wordt -later meer daarover- maar soms mag er best een uitzondering gemaakt worden, en op vriendinnen middag helemaal. Een tsja.. voor red velvet al he le maal.

Giulia-Mae heeft een pittig karakter, en ook ik ben absoluut niet de makkelijkste, dus dat kan nog wel eens botsen. Door af en toe eens z’n dagje in te plannen waarbij niets hoeft en alles mag, merk ik dat we daar samen weer een paar dagen op vooruit kunnen. Er hoeft dus niet altijd groot uitgepakt te worden op z’n dag, en soms is het juíst nog leuker om het lekker simpel te houden. het gaat uiteindelijk echt om de quality tijd die je samen doorbrengt.

Wat doe jij graag samen met je zoon/dochter? Laat het mij weten via comments of via eenDM en wellicht deel ik binnenkort je tip.

Leave A Comment

Related Posts